Emännällä ja Tarmolla on ollut kiireinen koiraviikonloppu. Lauantaina käytiin näyttelemässä Pieksämäellä, shelteillä tuomarina norjalainen Svein Helgesen. Samalla kyydillä koitokseen matkasivat Ripsa-äiti ja Piia, lisäksi näyttelyssä tavattiin Sulon sisko Brilli Minnan kanssa ja Tarmon Lotta-sisko Maijan ja Katrin kanssa. Tarmo oli ihan omituisen nyhverö koko reissun ajan, kävi ihan rauhallisesti makuulle kehää odotellessa, eikä intoutunut haukkumaan ketään. Emäntä jo vähän epäili, että onko koko koiruli edes terve. Kehässä Tarmo käyttäytyi ihan ok, tosin taisi vilkuilla emäntää koko ajan, joten seuraavassa näyttelyssä emännän pitänee pysyä poissa kehän laidalta.. Sellainen uusi kokemus vielä saatiin, että tuomari mittasi Tarmon kuten lähes kaikki muutkin kilpakumppanit.  Mittaaminen ei tainnut Tarmosta olla järin mukavaa.. Liekö sen vuoksi arviointiin tupsahtanut sana "överstor".. Ja kun Tarmo ei siis todellakaan ole liian iso, vaan ihan sopivan kokoinen uroskoiraksi, säkä taitaa olla 38. Mitähän olisi Svein sanonut, jos Sulo olisi tuotu esittäytymään.. Varmaan kai "JÄTTEstor".. Muutoin arvostelussa on mainittu Tarmolla olevan hyvinmuodostunut pää, raskaat korvat, hyvä kaula ja vartalo, hyvät liikkeet ja muutoinkin hyväkuntoinen. Vähän hankala tulkita arvostelua, sillä arvostelu on siis ruotsiksi ja käsialan puolesta lapun voisi viedä apteekkiin tulkittavaksi..

Tarmo sai tulokseksi EH ja sijoittui luokkansa toiseksi. Ihan hyvä. Myös Lotan ja Ripsa-äidin arvostelu oli EH, Ripsa voitti luokkansa ja Lotta oli luokkansa kolmas.

1630814.jpg1630823.jpg

Sunnuntaina päästiin sitten kokeilemaan paimennusta. Lähdettiin mukaan Vehmersalmella Kuttukuun -tilalla järjestettyyn paimennuspäivään, ko. tilalla paimennusta voi harrastaa enemmältikin. Tosin kuulemma kuluvan kesän viikonloput ja melkeinpä arkiviikonkin aikaiset leirit ja yksityistunnit alkavat olla täynnä, niin suosittua paimennus on. Tapahtumassa sunnuntaina oli paikalla 13 koiraa, suurin osa shelttejä, muutama collie ja yksi porokoira taisi olla joukossa. Ja sitten kokeiltiin siis paimennusta ihan oikeilla lampailla..;) Koira oli pitkässä liinassa, paimennusta ohjasi tilan omistaja Sinikka koiransa kanssa, ko. koira olikin ihan uskomaton paimentaja. Tällaisen yhden päivän aikana ei tietenkään saa muuta kuin maistiaisia asiasta, mutta oli se ihan hauska kokemus ja olisi joskus mukava kokeilla uudestaankin, kun nyt itsekin vähän on hajulla, mistä on kyse. Mutta Tarmo ei ainakaan nyt ensimmäisen kerran ollut mikään vuoden paimentaja. Ensimmäisessä harjoituksessa, jossa oli muutama lammas laitumella, joita piti paimentaa, Tarmo keskittyi lähinnä haukkumaan ja ottamaan hyppy-pyppy-koikka-loikkia lampaita kohti.. Toisessa harjoituksessa Tarmo oli jo väsynyt, eikä jaksanut haukkua. Ehkä tämä vähän sitten asiaa auttoikin; harjoituksessa piti ajaa isoa lammaslaumaa metsätietä pitkin ja kyllä Tarmo sitten vähän kuonollaan ohjasikin pieniä karitsoja. Äkäisen oloinen vuohi säikäytti sekä Tarmon, että omistajan, mutta kunnialla selvittiin..;) Piian kameralla on otettu joitakin kuvia, ehkä siis saadaan joku kuva myös blogiin saakka. Ja Sinikka lähettää jonkun ajan päästä kirjallisen arvion Tarmosta kotiin, se pitää sitten tietenkin myös tänne blogiin vuodattaa.

Viikonloppu hujahti kyllä tosi nopeasti ohi, eikä emäntä olisi tänä aamuna jaksanut millään nousta ylös. Tuleva viikonloppu on jälleen täynnä touhua, sillä emäntä on menossa agilityn sm-kisoihin töihin. Sitten viikko ja on juhannus ja sen jälkeen enää neljä viikkoa, niin alkaa kesäloma. Ihanaa! Kotona olisi kyllä pihatöitä paitsi kesäkuulle, niin myös lomankin ajalle. Isäntä oli tehnyt kukkapenkin ja istuttanut emännän ostamat ruusut. Toivottavasti saadaan ne pysymään hengissä...;) Ehkä me vielä piha saadaan..