Tarmo ansaitsisi lisänimen Ahne, niin paljon se on ruuan perään. Ehkäpä sitä on sitten aikanaan helppo kouluttaa. Ja ollaanhan me tosin jo vähän aloitettu, Tarmo on oppimassa istumisen jalon taidon. Aika nätisti pentu nöksähtää istumaan siinä toivossa, että se jollakin namilla palkitaan. Muutaman kerran on onnistunut istumaan jo käskylläkin. Eli tavoilla ollaan selkeästi oppimassa.

Tarmon mahan toiminta on herättänyt huolta emännässä parina viime päivänä. Kakkaa on tullut melkein enemmän kuin on ehditty korjaamaan... Ja osa kakasta on ollut myös aikaa löysää. Tänään sitten emäntä jo kyselemään Piia-kasvattajalta, että pitäisikö Tarmon ruokavaliota jotenkin nyt muuttaa vai missä vika.. Mitään erikoista Tarmolle ei ole kuitenkaan tarjoiltu, eli ruoka ei pitäisi vatsaa sekaisin saada. Eihän sitä kyllä tiedä, onko Tarmo herkutellut "luonnon antimilla", kuten hiekalla, mullalla, heinällä, oksilla ja Sulon kakalla siinä määrin, että vatsa on mennyt vähän sekaisin. Kuulostellaan nyt, ja ihan terve pentu on, koska on niin touhukas ja pirteä.

Tarmo on hauskuuttanut emäntää viime päivinä vaanimalla erinäisiä asioita.. Tarmo kyyristyy, hiipii muutaman askeleen eteenpäin ja sitten hyökkää. Vaanimisen kohteeksi ovat joutuneet Sulo, lelut ja emännän varpaat! Ja osaapa pentu purra! Siinä on kädet ja varpaat lujilla!

Sulo touhuaa ja leikkii pennun kanssa jo aika innokkaasti. Tänään emäntä otti sitten Sulon pelkästään mukaan, haki Tarja-siskon ja lähti lenkille. Sulon ja emännän omat lenkit ovat jääneet nyt Tarmon tultua vähän vähemmälle, mutta hyvää se tekee Sulollekin ihan oman ajan saaminen. Lenkin alkuosa meni Sulolta ihania hajuja haistellessa, mutta lopulta osattiin jo astella kuono eteenpäin suunnattuna.

Toissa iltana Sulo oli tosi ärsyttävä. Tarmo sai emännän työkaverilta Maaritilta lahjaksi vinkuvaisen, karvaisen lelun, jonka Sulo on täysin ominut. Sulo tykkää vinguttaa lelua minuuttitolkulla, ja toissa iltana Sulo kantoi lelun myös sänkyyn. Emäntä yritti käydä nukkumaan, mutta Sulo vaan vingutti lelua. Emäntä yritti piilottaa lelua peiton alle ja sängyn viereen, mutta Sulo vaan kävi lelun etsimässä. Rauha saatiin maahan, kun emäntä nosti lelun sängyn yläpuolella olevan hyllyn päälle. Tämänkin jälkeen Sulo yritti lelun kyllä saada ja tehosti yritystään hyppimällä kirjaimellisesti seinille! Mutta eihän sitä voinut Sulon touhuille muuta kuin nauraa!

Niin joo... Sulo pääsi mukaan VarPS:n maneesikaudelle, eli agilityn treenaus jatkuu myös talvella kerran viikossa! Ei pääse sitten taidot talvenkaan aikaan ruostumaan. Tarmo otetaan mukaan treenejä seuraamaan niin usein kuin mahdollista, tottuupahan sitten toisiin koiriin ja touhuun jo pennusta alkaen. Kunhan nyt saadaan rokotukset otettua, niin sitten aletaan toden teolla Tarmoakin muihin koiriin tutustuttaa.

Ja vielä kuvia Tarmo Ahneesta, joka kytistää emännän ja isännän syömistä herkeämättä...;)

996470.jpg996474.jpg996480.jpg