Tämän hetkinen sää ei kyllä joulumieltä nostata... Voihan paksa, kun pitää vettä sataa, mikä se tällainen talvi on! Emäntä oli niin iloinen lumesta, pakkasesta ja hiekattomasta lattiasta sisällä. Nyt on taas kuraa ja kökköä joka paikka täysi! Ja ihan kuin ei olisi riittäneet nämä luonnon omat sotkut, niin traktori päästi sisuksistaan itsenäisyyspäivänä nesteitä pihalle. Tietysti koirulit kantoivat kintuissaan sitä rasvaa myös lattialle... Nyt on osa pihasta kulkukiellossa niin kauan kuin saadaan se kökkö sieltä imeytettyä pois. Voi tätä ihanuutta!

Emäntä on edelleen yrittänyt lukea tenttiin. Ei meinaa onnistua. Tämä päivä ja huominen enää aikaa, eli huonolta näyttää onnistumisprosentti. Mutta ei  nyt vielä anneta periksi.

Sulo on ollut muutaman päivän ihan yli-huomionkipeä. Kahtena aamuna se on tullut ihan kainaloon nukkumaan ja eilen aamuna köllöteltiin sillä tavalla kokonainen tunti. Mikä lie koiruliin iskenyt. Muuten se kyllä hörheltää ja pörheltää ja haukkuu olemattomia ääniä. Eilen meinasi melkein mennä auton ikkunan läpi, kun hevonen tuli tiellä emännän autoa vastaan, Sulo oli takapenkillä. Takaikkunasta piti sitten kauan katsoa sen ihanaisen hevosen perään, joka myös tuottaa ihanaista syötäväksikin Sulon mielestä kelpaavaa kakkaa..

Tarmo on ihan kauhea räksyttäjä. Haukkuu siis vielä enemmän kuin Sulo. Mihinkähän me näiden kanssa vielä joudutaan, paitsi tietenkin kuulosuojainkauppaan. Äsken otettiin istumis- ja maahanmenoharjoituksia, hyvin meni. Tassua Tarmo osaa jo antaa, eli ei ole mikään turha koiruli. Emäntä huomasi myös tänä aamuna, että Tarmolla taitaa olla aika vahva paimentamisvietti; kun emäntä ja Sulo leikkivät takaa-ajoleikkiä, niin Tarmo hyppi ja haukkui ympärillä ja yritti näykkiä emännän jalkoja. Sitä se on tehnyt ennenkin, mutta vasta tänä aamuna blondiemäntä tajusi, että herranpieksut, meidän pikkuherrahan yrittää paimentaa. Paimennusta kannattaisi varmaan Tarmon kanssa ihan oikeasti jossain vaiheessa kokeilla.