Tarmolla on ollut tänään todella vauhdikas päivä! Pentu on kyllä todella reipas, ihan kuin se olisi asunut aina emännän ja isännän perheessä. Viime yönä Tarmo ja Sulo lähtivät jo yhteiselle retkelle ja isäntä heräsi yöllä siihen, kun sekä Tarmo että Sulo olivat olleet sängyn vieressä. Tarmo oli siis päässyt raput alas emännän ja isännän makuuhuoneeseen. Rappusia ylös Tarmo ei olisi varmaan päässyt, joten onneksi isäntä heräsi, ennen kuin pisuvahinkoja pääsi syntymään. Tarmo oli osannut yöllä pimeässä käydä aivan oikeassa paikassa eli sanomalehdellä pisuttelemassa.

Emännällä ja isännällä oli edellisenä yönä myös yövieraita, Heidi ja Janne olivat kyläilemässä tädin luona. Heidi erityisesti oli ihastunut Tarmoon ja touhusi pennun kanssa. Myös Sulo pääsi leikkimään, mikä on hyvä; eipähän tule herra suotta mustasukkaiseksi. Tänään Sulo on ollut muutenkin paljon suvaitsevaisempi Tarmoa kohtaan, ensimmäisenä päivänä Sulo yritti vähän näykkiä pentua.

Toinen kokonainen kotipäivä toi myös mukanaan onnistumisia; ensimmäiset pisut ja kakat on nyt tehty ulos! Emäntä kävi Sulon ja Tarmon kanssa emännän äidin eli mummon syntymäpäivillä ja siellä Tarmo onnistui ensimmäistä kertaa sekä pissimään että kakkimaan ulos. Olisikohan onnistumisen syynä ollut mummolan nurmikko; emännän ja isännän pihassa ei nimittäin nurmikkoa vielä ole ja Piia-kasvattajan pihassa Tarmo on tottunut nurmikolle pissaamaan... Oli syynä mikä tahansa, onnistuneesta kokemuksesta viisastuneina ollaan kohta sisäsiistejä...;) Muutoinkin vierailu sujui hyvin, sillä yhtään pisuvahinkoa ei tapahtunut mummolassa, vaan kaikki pisut saatiin onnistumaan ulos.

Tarmo on nyt tosi väsynyt. Mummola-reissun lisäksi Tarmo on saanut juosta Sulon perässä pihalla ja vähän luoksetuloakin on harjoiteltu. Sisällä Tarmo on leikkinyt kovasti ja haukkunut omalle peilikuvalleen koko pieni vartalo täristen. Illan päätteeksi Tarmo pääsi myös elämänsä ensimmäistä kertaa koirakentälle; Sulo pääsi treeneihin ja tietenkin Tarmon piti päästä jo mallia ottamaan, vaikka ei ihan vielä radalle mentykään... Aluksi Tarmoa vähän pelotti muiden koirien haukut, mutta loppuajasta se kiemurteli jo emännän sylissä, ilmeisesti Tarmo olisi jo halunnut päästä tutkailemaan muita koiria vähän lähempää. Pitää kuitenkin odottaa varmaan rokotteita, ennen kuin lähdetään lähempää tuttavuutta tekemään muihin koiriin; hyvä on kuitenkin jo ottaa tuntumaa siihen, mitä kenties jatkossa on tulossa... Ja ainakin Tarmo sai roppakaupalla nameja kaikilta hurmuriin ihastuneilta koiranomistajilta. Ja iso voitto oli  myös se, että kotiin tultua Tarmo onnistui tekemään pisut myös kodin multapihalla! Mitäpä siitä, että sisään tultua piti heti tehdä kakat ja vielä pienet pisut... Eihän sitä heti voi olla täydellinen.

Mutta onnistumisia on myös se, että Sulolta meni tänään treenit tosi hienosti! Ei yhtään karkailua eikä vikurointia, vauhtia riitti ja ensimmäistä kertaa Sulo myös innostui ihan haukkumaan radalla.. Eli taisi ihan todella nauttia treeneistä! Todella mahtavan Sulon suorituksesta tekee se, ettei isäntä sitä aluksi käytännössä osannut ohjata juuri lainkaan. Sulo on siis tuleva agilitymestari, se on niin hyvä, ettei se tarvitse edes ohjausta ja osaa silti mennä oikeasta paikasta.. Ei mutta oikeasti Sulo on kehittynyt hurjasti, hyvä siitä vielä tulee. Siis agilityssä, se on loistava jo muutoinkin! Sellainen mammankulta ja herrasmies. Oikea ihquRaxu, sanoisi tämän päivän nuoriso...;)

Vielä kuva väsyneestä Tarmosta...

965407.jpg