Emäntä vei Sulon ja Heidin sunnuntaina agilitytreeneihin.. .. ja oli hämmästynyt, miten taitava Sulo oli! Kyllähän Sulo vähän tietenkin vilkuili muita koiruleita, kun oli vaaditut jutut suorittanut ja meinasi lähteä vähän sitten omille teilleenkin, mutta ei se kyllä todella esteillä tehnyt muuta kuin keskittynyt itse treeniin, vaikka kaikki ei aina niin virheettömästi ja tyylipuhtaasti mennytkään. Ja nopeutta Sulo on saanut lisää. Hienoa siis oikeasti! Kyllä siitä meidän Sulosta vielä mestari tulee, kun vähän harjoitellaan! Puomilla Sulo on vähän omapäinen, kävelee sitä nimittäin edestakaisin mielinmäärin ilman eri käskyä.. Taitaa olla puomi Sulon lemppari.. Muistelen vaan vielä sitä, miten sitä ei meinannut alkeiskurssilla saada puomille mitenkään muutoin kuin pakottamalla. Nyt on roolit kääntyneet, saa herran perään karjua, kun se tekee puomilla mitä tahtoo. Emäntä seuraili kauempaa, kun Heidi kävi Sulon kanssa harjoittelemassa keppejä. Hyvältä sekin näytti, vaikka ei aina ihan joka välistä onnistunut joka kerta. Kyllä täytyy Sulosta ylpeä olla ja Heidistä myös! Heidikin on kovasti kehittynyt ja saanut itsevarmuutta lisää. Sitkeästi olisi sitä vaan sitten treenattava, siitä se lähtee. Molemmilla.

Tänään Sulo ja emäntä vierailivat sitten emännän Henna-ystävän syntymäpäivillä. Ja voi kauhistus! Kehtasi Sulo-herra nostaa jalkaa Hennan lehtikoriin! Ja sitä ei ole tehnyt aikoihin sisällä kenenkään luona, ei edes paikoissa, joissa on muita eläimiä. Ja Hennalla ei siis vielä ole edes eläimiä! Kyllä oli emäntä nolo ja vähän vihainenkin! Minkäs sille sitten enää voi, loppuvierailu meni ihan kuivasti ja ilmeisesti ollaan myös edelleen tervetulleita vieraita.. :) 

Vierailulla Sulo koki myös sellaisen ihmeen, kuin kerrostalon rappukäytävän. Sellaisiin Sulo ei ole tottunut; edellisen kerran kun Hennan luona vierailtiin, Sulo oli ihan pentu ja se piti kantaa yläkertaan. Hennan luo ei siis ole hissiä, hän asuu talon ylimmässä kerroksessa. Nyt Sulo kyllä itse ihan hihnassa portaat käveli, vähän oli kyllä ihmeissään ja emäntä joutui herraa patistelemaan. Aina tasanteella Sulo pyrki haistelemaan asuntojen ovia ja emäntää hermostutti ajatus, että Sulo ehtii pissiä lirauttamaan ja merkkaamaan talon omaksi alueekseen. Ei ehtinyt sitä kuitenkaan tehdä, emäntä kiskoi Suloa perässään vauhdilla tasanteiden yli. Pikkuisen taisi kuitenkin Sulo peloissaankin olla, ensimmäiset portaan välit käveltyään Sulo meinasi kääntyä ympäri ja palata takaisin, kun piti astua tasanteelle.. Olihan se tasanne eri värinen kuin portaat ja sikälikin ihan outo, kummallinen ja pikkuisen vaarallisenkin oloinen.. :)