Taas on vierähtänyt aikaa edellisestä vuodattelusta. Elo on ollut nyt niin tasaista ja helppoa, osin tietysti töissä raskastakin, ettei oikein ole ollut vuodattelun aiheita tai jaksamista siihen. Emäntä on käynyt Tarmon kanssa agilityä treenaamassa alkeiskurssin jälkeenkin ja mitähän siitä nyt sanoisi.. Emäntä on blondi ja hidas kaiken päällisiä, joten vielä ei ihan maailmanmestareita olla. Välillä on epätoivon hetkiä tyyliin "en ikinä enää mene treeneihin".. Onneksi niistä selvitään seuraaviin treeneihin mennessä. Tarmo on rohkea ja innokas ja nopea. Keppejä ei vielä osata, mutta puomia, aata tai keinua ei pelätä, putki on ihan ihqu jne. Joskus Tarmo innostuu niin kovin, että käy emännän kinttuun kiinni, seurauksena emännällä on ollut kahteen otteeseen komeat mustelmat jalassa. Treeneihin mennään siis aina pitkät housut jalassa, oli miten helle hyvänsä..;)

Sinnikkäästi siis jatketaan. Isäntä on käynyt Sulon kanssa treeneissä ja on nyt osallistumassa elämänsä ekoihin kisoihin elokuussa. Katsotaan miten käy. Kesäkuun alussa Sulo ja isäntä kävivät möllikisoissa ja ne menivät aikasta hyvin, Sulo oli sekä 2. että 3.

Tarmon kanssa käytiin näyttelyssä Mikkelissä 5.7.2008, reissussa mukana Piia ja Hyrrä. Matkan aikana kävi jälleen selväksi, että Tarmo ja Hyrrä ovat samaa sukua, meinaan kuolaaminen ja oksentaminen kävi koiruleilta samaan tahtiin.. Näyttelyn tuloksena Tarmolla junnuluokassa ERI1, paras uros -kehässä ei tullut enää menestystä, mutta aika lähellä oli sekin, Tarmo joutui viimeisenä kehästä pois, eli oli tavallaan viides. Arvostelussa ei ollut oikeastaan minkäänlaista moitetta, mitä nyt vähän huomauttelua koosta:

"Koon ylärajoilla, mittasuhteiltaan oikea uros, jolla hyvä päänkiila. Hyvä täyteläinen pää. Kaunis ilme. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä purenta. Hieman pystylapa, hyvä olkavarsi. Riittävä eturinta. Hyvä rintakehä. Hyvin kulmautunut takaosa. Riittävä luusto. Liikkuu hyvin."

Tuomarina shelteillä Hilkka Isohalla.

Tarmon näyttelyelämään tulee nyt taukoa, sillä herra on alkanut turkin tiputtamisen. Turkki alkoi tippua jo melkein pari viikkoa ennen näyttelyä, eikä turkille uskaltanut paljon harjaa näyttää, niin voimakasta karvan lähtö oli kyljistä. Näyttelyn jälkeen koirulia on pariin otteeseen jo voimakkaasti harjattu ja näyttääpä koira hassulta, kun kauluksesta ei vielä karvaa hirveästi lähde, mutta takapää on karvaton. Seuraava potentiaalinen näyttely on varmaan vasta marraskuussa Jyväskylässä, jospa turkki siihen mennessä kasvaisi. Kuopiossa olisi elokuussa ollut shelttierkkari, mutta se jää nyt herralta väliin.

Emännällä olisi kaksi viikkoa kesälomaan, kylläpä lomaa jo odottaa!