Tarmo ja emäntä kisailivat ensimmäistä kertaa oman seuran agi-kisoissa kahdella agilityradalla. Ja kisaaminen oli ihan huippua Nauru!!! Emäntää jännitti aamulla kyllä jonkun verran tuli ihan sellainen tunne, että kaikkeen sitä tuleekin ryhdyttyä. Edelliset treenit eivät luvanneet hyvää kisaamisen suhteen ja olihan se ihan tiedossakin, että keppien aloituksessa tulee ongelmia sekä putkeen viennissä. Mutta jotenkin se jännitys sitten väheni kisapäivänä ja rataan tutustumisen alkaessa ei sitä jännitystä ehtinyt ajatella.

Radat olivat melko vaikeita, kieputtelua ja takaaleikkauksia kohtuullisesti. Tarmolle takanaleikkaukset ovat vaikeita, mutta parissa kohdassa radalla niitä oli aivan pakko tehdä. Mutta Tarmo oli aivan huippu! Malttoi odottaa lähdössä ensimmäisellä radalla, toisella radalla vähän varasti. Emäntä muisti käskyttää, vaikka Tarmo kulkikin melkoista vauhtia. Eka radalla ensimmäinen moka tuli kepeille viennissä, siitä ei vaan meinannut tulla mitään, kun emäntä on hidas ja Tarmo koheltaa joka suuntaan. Mutta kun oikeaan väli kepeistä löytyi, niin sitten pujoltiin loput vauhdilla! Kepeiltä edettiin hypylle ja siitä takanaleikaten toiselle hypylle, ja sekin onnistui! Kohtalokas virhe tuli a-esteen jälkeen putkeen mennessä; Tarmo kääntyi putkesta pois jo mentyään putkeen ja sitä emäntä ei osannut arvata. Putkesta pois tultuaan Tarmo  harhautui keinun päähän ja tuloksena radalta siis HYL. Mutta loppuun saakka kuitenkin rata mentiin, keinulta ei otettu lentokeinua vaan suoritettiin se vauhdista ihan oikein, hienoa! Vaikka tulosta ei siis eka radalta tullut, suoritus kokonaisuudessaan tuntui tosi hyvältä ja emäntä oli ihan hurmioissaan eka radan jälkeen.

Toinen rata oli sitten aika paha, koska siinä oli kolmantena esteenä pöytä ja pöytää Tarmo ei ollutkaan harjoitellut. Eihän se raukka siis todellakaan tiennyt, mitä siinä piti tehdä ja kaksi kertaa tultiin pöydältä yli, ennenkuin Tarmo malttoi pysähtyä odottamaan. Sitten edettiin jälleen kepeille saakka ilman virheitä, vaikka keinukin siis suoritettiin jo ennen keppejä, vau...Hymy.. Kepeillä jälleen aloituksessa vaikeuksia... Sitten pari tiukkaa käännöstä hypyille, putki, kaksi hyppyä ja puomi.. Tarmo pääsi emännän edelle hypyille ja tietenkin kääntyi kohti katsomaan, että mihin nyt ja juoksi puomin ohi. Siitä virhe. Mutta puomin jälkeiset loppukieputtelut onnistuivat virheittä...Nauru, joten tulos 20 ja 3. sija!!! Tulos ei tietty ollut mikään mahtava, mutta vähänkö emäntä oli kokonaisuuteen tyytyväinen; ehkä emännästä voi tulla vielä ihan kohtuullinen ohjaaja ja Tarmo on jo ihan huippu!!!! Kyllä pitää nuoresta koiraherrasta olla ylpeä.

Niin, ja Tarmo on todellakin vauhtihirmu ja suuri ongelma tällä hetkellä on siis siinä, ettei emäntä meinaa ehtiä koirulia ohjata.. Tarmo nimittäin alitti ihanneajan myös toisella radalla huolimatta pöydällä, kepeillä ja puomilla tuhertamisesta. Eli Tarmon kanssa mennään eikä meinata..Silmänisku

Isäntä kuvaili Tarmoa palkintojensa kanssa:

1237117114_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isäntä ja Sulo olivat myös kisailemassa. Sulo muisti ottaa kontaktit, ollaan niitä nyt todella harjoiteltukin. Ensimmäisellä radalla yksi rima tippui ja toinen virhe tuli hypylle viennissä, Sulo kiersi koko esteen, kun piti kiertää hypyn taakse. Tulos 10, sijoitus 6. Toiselta radalta tulos HYL, Sulo syöksyi renkaalta suoraan hypylle, kun olisi pitänyt kääntyä kepeille. Ei siis edelleenkään nollaa, mutta kehitys on ihan hyvä, kun kontaktiongelma on toivon mukaan selätetty! Sulo oli kyllä jälleen niin vauhti päällä, että oksat pois. Kisahermoja koirulilla voisi olla enemmän... Vai olisikohan se isännän kisahermoista kiinni...Hymy