Jälleen on Sulon ja emännän elämä ollut aika tapahtumaköyhää. Sunnuntaina ei päästy agility-treeneihin, kun emäntä lähti vanhempiensa kanssa puutarhavattuja keräämään ja isäntä oli töissä. Tiistaina, eli siis eilen, ei päästy agility-treeneihin, kun iski ihan kauhea ukkonen. Emäntä ei muista, milloin olisi ihan vastaavan ukkosilman kokenut. Vesi lensi lähes vaakasuoraan, olohuoneen ikkunat huurustui ulkoa päin ylhäältä alas, kun ulkolämpötila laski niin nopeasti ja puitakin kaatuili lähistöltä. Naapuri joutuu kaatamaan lähes kaikki männyt metsästään, kun ne ovat keskeltä runkoa katkeilleet ja taipuneet. Ja kaiken kukkuraksi sähköt olivat poikki kuusi tuntia, emäntä pelkäsi pakastimeen saamiensa marjojen puolesta ja jouduttiin olemaan ilman vettä, kun kaivon pumppu toimii myös sähköllä. On se maalla asuminen ihanaa.

Sulo taisi vähän pelätä jyrinää ja salamointia, jota todellakin riitti. Onneksi ei kuitenkaan ihan koko aikaa haukkua räksyttänytkään, vaan makoili aloillaan emännän ja isännän lähettyvillä.

Mutta mitä tekikään Sulo-herra tänään!! Emäntä tuli töistä, isäntä oli pihalla töissä, mutta koiraherraa ei näkynyt missään. Isäntä heräsi Suloa viheltelemään, kun emäntä kainosti kysäisi, missä lapsukainen luuraa. Meinasi emännälle hätä iskeä käteen, kun ei Suloa näkynyt viheltelyjenkään jälkeen. Lopulta isäntä tajusi, että Sulo oli naapurin pihassa. Ei siis sen vieressä olevan, vaan naapurin naapurin. On siis koiruli laajentanut näitä itsenäisiä tutustumisretkiään. Isäntä lähti Suloa hakemaan ja harppoi naapurin pihan poikki sinne naapurinnaapuriin.. Ja mitä teki Sulo?? Lähti tietä pitkin tulemaan kotiin muina miehinä ja odotteli isäntää postilaatikon vieressä, kun tämä ehti sitten sieltä naapurinnaapurin pihasta tietä pitkin kotiin kävelemään. Itsepäinen koiraherra! Kerran se vielä meiltä karkaa.. Varsinkin kun isäntä on noin huolimaton valvonnan suhteen. Emäntä on vähän vihainen isännälle... Ei jättäisi emäntä koiralastaan noin huolimattomalle valvonnalle. Nämä on taas näitä kasvatuksellisia erimielisyyksiä. Emäntä ja isäntä taitaa tyytyä näihin koiralapsiin, erimielisyydet kasvatuksessa voisivat olla vielä isompia ihmislasten kohdalla.